Ske hvad der vil! Maj 2018
Lovpligtig ansvarsforsikring for motorbåde under 15 m som kræver mortorbådscertifikat.
Tirsdag den 15. maj trådte loven om lovpligtig ansvarsforsikring for visse motordrevne fartøjer i kraft. Hvad betyder det for dig som kunde med en ansvarsforsikring hos Pantaenius?

Hvis du har en båd som er omfattet af kravet, vil du med en ansvarsforsikring fra Pantaenius allerede være dækket og du kan benytte det fremsendte Blå kort som dokumentation for at du har en ansvarsforsikring på din båd. Du kan kontrollerer på Søfartsstyrelsen hjemmeside https://www.soefartsstyrelsen.dk/SkoleFritidssejlads/UddPersonligeBeviser/Speedbaad om din båd er omfattet.

Har du en større motor- eller sejlbåd, hvor jollen har en størrelse/motorkraft, som gør den omfattet af den nye lov, skal du kontakte os så vi kan få udstedt et separat Blå kort på denne. Din jolle har hele tiden været omfattet af den store båds ansvarsforsikring, men med den nye lov er vi nødt til at lave et separat bevis til den.

Hvad er meningen med den nye lov?

Formålet er, at beskytte eventuelt tilskadekomne personer eller deres efterladte, mod økonomiske konsekvenser fra søulykker, hvor motordrevne fartøjer under 15 m, med certifikatkrav, er involveret. I disse tilfælde er der indført objektivt ansvar, det vil sige, at bådføreren altid har skylden ved en søulykke med personskade og skadelidte er berettiget til erstatning.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, hvis du har nogen spørgsmål.
Pantaenius on Facebook
GermanyUnited KingdomMonacoDenmarkAustriaSpainSwedenUSAAustralia
Kolofon og kontakt information: Pantaenius A/S Agentur for LysfartØjsforsikringer • Østerbro 11 • DK-7800 Skive
Tel. +45 97 51 33 88 • info@pantaenius.dk • Ansvarlig editor for indholdet: : Gert Toft

Hvis du ikke ønsker at modtage emails fremover, kan du afmelde det ved at klikke her.